• Главная
  • Новини
      __/news/__
  • Перші успіхи реформи в житлово-комунальній сфері
Назад

Перші успіхи реформи в житлово-комунальній сфері

  Проминув рік роботи експлуатаційних підприємств м.Вінниці в нових умовах. Сьогодні, можна впевнено стверджувати, що навіть перші кроки розпочатої реформи в житлово-експлуатаційній сфері, дали великі позитивні результати. З усіх реформ, які були розпочаті в країні, дана реформа, одна з найуспішніших. Практично, її проведення підтримало 100% населення країни.

  Вона поклала початок створенню в даній сфері ринкових конкурентних відносин, дала можливість співвласникам багатоквартирних будинків повірити у власні сили, відчути себе стовідсотковими господарями житла, обирати найефективніший шлях обслуговування власного житла, тобто, обирати різні форми управління житлом, а відповідно, створювати собі комфортні умови для життя.

  Відбулась різка зміна правосвідомості населення. На зборах співвласників будинків приймаються конструктивні рішення щодо утримання того чи іншого житлового будинку. Починають виділятись активні групи мешканців, які визначають стратегію утримання будинку та ведуть за собою всіх інших співвласників будинку.  За цим всім стоїть велика робота ПП «Бокуд», як управителя будинку. Працівники ПП «Бокуд», перед тим, як розпочати роботу в нових умовах, провели збори серед співвласників всіх житлових будинків, які обслуговує ПП «Бокуд», а також побували практично в усіх квартирах з метою роз’яснення нової законодавчої бази, яка поклала початок проведенню реформи в житлово-комунальній сфері, особлива увага приділялась роз’ясненню суті Закону України «Про особистості здійснення права власності в багатоквартирному будинку» та Типового договору «Про надання послуг з управління багатоквартирним будинком». Щоденно, економічний відділ ПП «Бокуд» приймає співвласників житлових будинків, управителем яких є ПП «Бокуд» і надає їм відповіді, які їх цікавлять в сфері управління будинком. Налагоджена  тісна співпраця з уповноваженими будинків.  Так, завдяки великій відповідальності за технічний стан будинку, тісно налагодженій співпраці співвласників будинку з управителем ПП «Бокуд», в будинку по вул. Баженова, 22 за рахунок коштів, поступлених за надані послуги з управління будинком відремонтовано 100% даху, а це 760 м.кв.. Крім того, співвласники даного будинку взяли участь у співфінансуванні робіт по заміні вікон, що знаходяться в під’їзді на металопластикові. Надіємось, що такий темп ремонтних робіт не знизиться, і є надія, що в 2020 році буде здійснено ремонт в під’їзді (в даному будинку 1 під’їзд) і будинок набере європейського вигляду.

  Завдяки такій же тісній співпраці мешканців багатоповерхових житлових будинків  з управителем ПП «Бокуд» були проведені слідуючі роботи: відремонтовано дахи будинків: вул. Ватутіна, 46 – 690 м.кв.; 1-й проїзд Чехова, 30 – 460 м.кв.; вул. Ватутіна, 30 – 470 м.кв.; вул. Ватутіна, 35 – 450 м.кв.; вул. Ватутіна, 38 – 370 м.кв.; вул. Волошкова, 12 – 170 м.кв.; вул. Волошкова, 6 – 190 м.кв.; вул. Гладкова, 5 – 402 м.кв.; вул. М.Шимка, 32 – 586 м.кв.; вул. О.Антонова, 40 – 220 м.кв. і т.п. Крім того, було відремонтовано та замінено мережі  холодного та гарячого водопостачання в будинках: вул. М.Шимка, 26 – 63 м.п.; вул. О.Антонова, 42 – 92 м.п.; вул. О.Антонова, 46 – 25 м.п.; вул. О.Антонова, 60 – 72,5 м.п.; вул. О.Антонова, 7 – 84 м.п.; вул. Вчительська, 12 – 63 м.п., вул. Кооперативна, 55 – 44 м.п. і багато іншого.

  Завдяки великим організаторськім здібностям уповноваженої будинку вул. О.Антонова, 10 Степанчук С.П. виконаний великий об’єм робіт на будинку, а саме: проведено ремонт оголовків будинку, перекрито частину даху, проведено ремонт входу в підвал, ремонт парапетів, замінено в під’їзд вікна на пластикові і надалі проводиться організаційна робота по покращенню технічного стану будинку.

  Всі співвласники будинку по вул. О.Антонова, 23 дуже вдячні уповноваженому будинку Сініоку В.Ф. Це людина висококомпетентна, відповідальна, глибоко розуміє всі питання щодо обслуговування будинку, а тому, завдяки його зусиллям та співпраці з ПП «Бокуд», будинок завжди утримується в належному технічному стані. Слід відмітити велику професійність та відповідальність за взяті на себе зобов’язання по організації роботи по обслуговуванню будинку таких уповноважених: вул. Немирівське шосе, 84 – Горовенко О.В., вул. Немирівське шосе, 86 – Кривоніс В.В., вул. О.Антонова, 12 – Пахалюк І.В., вул. О.Антонова, 42 -Майданник А.О., вул. О.Антонова, 40 – Черніцька І.І., вул. О.Антонова, 16А – Миронюк В.О., вул. Ватутіна, 34 – Орлова М.П. Слід відмітити також мешканця будинку вул. Ватутіна, 32 Мединського В.А., який хоч і не є уповноваженою особою будинку, але завдяки його зусиллям, даний будинок постійно утримується в належному технічному стані.

  Відповідно, серед будинків управителем яких є ПП «Бокуд» проведені великі роботи по покращенню технічного стану житлових будинків. Так за 9 місяців 2019 р. було відремонтовано – 9742,5 м.кв. покрівлі дахів будинків, відремонтовано та замінено: внутрішньобудинкових мереж гарячого водопостачання – 1798,8 м.п., холодного водопостачання  – 2022,4 п.м., мереж теплопостачання – 341 м.п., мереж каналізації – 465,2 м.п.

  Без сумніву, залишаються ще будинки, співвласники яких повністю не усвідомили своєї участі в забезпеченні належного технічного стану будинку. Але, є надія, що це тимчасово. Під впливом передових досягнень співвласників інших будинків вони вимушені будуть переглянути своє відношення до цієї проблеми і досягти відповідного рівня.

  Можна тільки жаліти про те, чому дана реформа не розпочалася раніше. Без сумніву, на першому році реформ є багато нерозв’язаних питань. Але основна мета досягнута точно. Співвласники будинків зрозуміли, що технічний стан житла, степінь комфортності проживання в ньому залежить виключно від них самих.

 

Дата: 30 января 2020